Veel mensen lusten graag een sate stokje maar hebben vaak het idee dat het veel werk is om zelf te maken. Maar dit valt wel mee. Het maken van dit recept is vooral een test van je geduld en zelfbeheersing. Dit vooral omdat sate het lekkerste is nadat het 20-24 uur in de marinade heeft gelegen.
de lange wachttijd zorgt er wel voor dat daarom veel mensen dit niet zelf maken. Dit terwijl het zelf maken van de sate ervoor zorgt dat je zelf kunt beslissen waar het vlees vandaan komt dat je gebruikt en je zelf de hoeveelheid marinade en zout kiest dat er gebruikt word.
Zelf ben ik de grootste fan van kip sate. En het liefste met kippendijen dit omdat ze over het algemeen malser en vetter zijn als kip filet en daardoor ook minder snel uitdroogt. het nadeel is dat vaak in het midden van de dijen een erg dun stuk vlees is waardoor je het lastiger kunt gebruiken tenzij je het zoals ik doe gewoon aantal keer dubbel vouwt.
Maar zoals bijna alles maakt oefening het alleen maar beter. Dus waar wacht je nog op en maak het vandaag nog voor jezelf klaar.
Opdieningen 4
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.