Print opties:

Spicy Hoisin Sate

Veel mensen lusten graag een sate stokje maar hebben vaak het idee dat het veel werk is om zelf te maken. Maar dit valt wel mee. Het maken van dit recept is vooral een test van je geduld en zelfbeheersing. Dit vooral omdat sate het lekkerste is nadat het 20-24 uur in de marinade heeft gelegen.

sate aan stok na 21 uur

de lange wachttijd zorgt er wel voor dat daarom veel mensen dit niet zelf maken. Dit terwijl het zelf maken van de sate ervoor zorgt dat je zelf kunt beslissen waar het vlees vandaan komt dat je gebruikt en je zelf de hoeveelheid marinade en zout kiest dat er gebruikt word.

Zelf ben ik de grootste fan van kip sate. En het liefste met kippendijen dit omdat ze over het algemeen malser en vetter zijn als kip filet en daardoor ook minder snel uitdroogt. het nadeel is dat vaak in het midden van de dijen een erg dun stuk vlees is waardoor je het lastiger kunt gebruiken tenzij je het zoals ik doe gewoon aantal keer dubbel vouwt.

Maar zoals bijna alles maakt oefening het alleen maar beter. Dus waar wacht je nog op en maak het vandaag nog voor jezelf klaar.

Kookmethode
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 1 uur Kooktijd: 25 minuten Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Ingredienten
  • 800 g Kippen Dijen (Snijden in blokjes)
  • 50 ml Hoisin Saus
  • 25 ml Sriracha Saus
  • 1 tsp Chili Vlokken
  • 1 1/2 tbsp Worcestershire saus
  • 50 g Mad's Rub ((of jou favo rub naar keus))
Instructions
    Voorbereiding.
  1. Kip Sate. (Dichte BBQ)
    1. Neem de kippendijen en snijd deze in blokjes of reepjes van gelijke grote.
    2. Pak een schaal en doe hier de Hoisin, Sriracha en Worcestershire saus en meng dit goed. (Voeg eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap aan toe)
    3. Na het mengen van de saus gooi nu de rub en chili flakes over de kip en zorg ervoor dat alle stukjes goed gekruid zijn.
    4. Pak nu een sealable zak en doe hier alles in. (Kip en marinade)
    5. Leg dit op een bord in de koelkast voor tenminste 1 uur (lekkerste na overnacht laten marineren)
    6. Na het marineren pak nu de sate stokjes of spiezen en vul deze ruim met kip +/- 100gram per stokje 2-3 stokjes per persoon

     

    1. Verwarm je bbq naar 120-150°C (250°F) en laat deze even goed opwarmen voordat we hem gebruiken. Als het rooster goed warm is doen we de stokjes boven direct vuur voor 5 minuten (draai stokjes ongeveer iedere minuut) 
    2. Haal ze nu van het vuur af en leg ze op een koud stuk op de bbq om verder te garen. +/- 15 minuten of langer mits niet gaar.
    3. Haal van de bbq af en geniet ervan.

      Heerlijk met rijst, bami of gewoon uit de hand.
  2. Kip Sate. (Oven)
    1. Neem de kippendijen en snijd deze in blokjes of reepjes van gelijke grote.
    2. Pak een schaal en doe hier de Hoisin, Sriracha en Worcestershire saus en meng dit goed. (Voeg eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap aan toe)
    3. Na het mengen van de saus gooi nu de rub en chili flakes over de kip en zorg ervoor dat alle stukjes goed gekruid zijn.
    4. Pak nu een sealable zak en doe hier alles in. (Kip en marinade)
    5. Leg dit op een bord in de koelkast voor tenminste 1 uur (lekkerste na overnacht laten marineren)
    6. Na het marineren pak nu de sate stokjes of spiezen en vul deze ruim met kip +/- 100gram per stokje 2-3 stokjes per persoon

     

    1. Verwarm je oven naar 150°C (300°F)
    2. Leg de stokjes verspreid van elkaar op het rooster en zorg dat ze elkaar niet raken.
    3. Start nu de oven voor 15 minuten en test de gaarheid. (Niet gaar? Maximaal 2 minuten per keer langer tot gaar)
      Let hier wel op dat de stokjes niet verbranden.
    4. Geniet ervan.

      Heerlijk met rijst, bami of gewoon uit de hand.
Voedingsfeiten

Opdieningen 4


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 260kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 38g59%
Verzadigd vet 10g50%
Totaal koolhydraten 7g3%
Suikers 5g

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Keywords: home made, chicken, satey, sate, kip, bbq,
Heb jij dit recept al gemaakt?