A passion for food

Korean Style Toast

Amazing crunch amazing taste
pinit Bekijk galerij 6 foto's

Soms kom je op zo een punt dat je zin hebt in een tosti, maar je geen zin hebt in een standaard variant. Dan is dit jou uitkomst, mijn manier van Korean Stijl street toast.

Het komt neer op een fancy tosti, wat meteen goed vult. Inspiratie voor dit kwam voort uit intresse voor de koreaanse keuken in combinatie met een video over korean toast, en een hoop aan ingredienten die toch op moesten.

En als ik heel eerlijk moet zijn was ik niet ontevreden met de uitwerking van mn probeersels. Qua smaak is het een explosie en zeker iets anders als je standaard tosti. De soja pasta is hier zeker de reden voor, en tegenwoordig ook een stuk makkelijker te vinden. Geloof zelfs dat supermarkten het tegenwoordig verkoopt. Anders heeft de Xenos dit via de online shop of vaak ook in de winkels zelf.

Korean Style Toast

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 5 minuten Totale tijd 15 minuten
Porties: 1
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Alles wat je nodig hebt.

Instructies

  1. Eieren
    Allereerst gaan we starten met de eieren. Breek de eieren open en vang ze op in een bakje, voeg een snufje zout en peper toe en klop deze op met een vork (Of natuurlijk met iets anders). Na het opkloppen voeg een beetje olie of boter toe aan een voorverwarmde pan en bak de eieren.
  2. Kool
    Dan nu de volgende stap. In een klein pannetje breng water aan de kook. Pak je kool (Witte) en snij deze in dunne rechte strips. Na dit te hebben gedaan blancheer deze kort in het kokende water (seconde of 30 max), zodat het minder hard is maar nog wel een goede crunch. Na het blancheren afgieten, uitlekken en laten afkoelen.
  3. Opbouw
    Nu het makkelijkste. De opbouw, hiervoor nemen we 2 sneetjes brood en op 1 kant leggen we de eerste laag kaas. Op de kaas doen we onze Ssamjang saus (Of doe dit op de kool aan het eind, zie volgende stap) gevolgd door je ham en de rest van de kaas. Nu leggen we ons gebakken ei erop gevolgd door je kool. Nu het andere sneetje brood erop.
  4. Het toasten
    En dan komt de lastigste klus. Het langzaam toasten van je brood in een pan zonder je brood uit elkaar te laten vallen tijdens het omdraaien. Hiervoor gebruik ik vaak een klein beetje saus bovenop de kool zodat het andere sneetje beter blijft plakken. (Niet te veel gebruiken, of hier doen in plaats van op de kaas). Voeg een klein beetje boter toe aan een voorverwarmde koekenpan en leg de brood er voorzichtig op. Zet het vuur op laag en laat deze liggen tot de kaas begint te smelten, nu het lastige pak een spatel en probeer je toast om te draaien zonder je brood uit elkaar te laten vallen. Aan deze kant doen we het zelfde voor ongeveer 30 seconden. En dan voor 2 minuutjes om de 30 seconden omdraaien. En snijden en genieten maar.
Keywords: home made, egg, toast, korean style
Ingedeeld onder
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *