Print opties:

Gegrilde Varkenshaasjes met Zoete aardappelen en rode kool met appeltjes.

Vandaag op het recept toch een keer gezonder als veel mensen misschien gewend zijn van mij maar ook gezond kan lekker zijn. In dit geval zoals de titel al vermeld hebben we een heerlijk Varkenshaasje klaargemaakt met een yoghurt knoflook sausje. Met zoete aardappeltjes en rodekool met appel. Dit gerecht heb ik vooral gemaakt omdat mijn moeder op bezoek was en mee wilde eten. En dit niet heel veel tijd in beslag nam.

Verder qua smaak is dit altijd een goede combo de zoete aardappel voegt een volle romige smaak toe aan het zachte rose vlees van de varkenshaas. Met de hartige en lichtzoete smaak van de rode kool met appel. Zeker het maken waard.

Kookmethode ,
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 25 minuten Rusttijd: 10 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 2
Beste seizoen Winter
Alles voor een gezonde hap.
  • 0.5 kg Varkenshaas
  • 1 jar Rode Kool (of pot met appels)
  • 2 Appels (of 1x Groot)
  • 2 Zoete aardappelen (Groot)
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
Bereidingswijze
  1. VarkenshaasjesVoor de varkenshaasjes zijn we begonnen met de varkenshaas op te delen in 2 stukken aangezien ik een relatief grote had en er toch 2 porties van moest maken. Deze hebben we gekruid met onze eigen rub. Dit is een zoete jamaican style rub. En deze kun je zelf maken. Om te beginnen doe een flinke hoeveelheid boter in een voorverwarmde pan (Liefste gietijzer skillet). Voeg vervolgens je varkenshaasjes toe en schroei deze aan alle kanten dicht tot er een mooie korst op zit. Heb je dit gedaan doe de pan op laag vuur en bak tot een kerntemperatuur van 60°C of als je geen thermometer hebt kun je een baktijd aanhouden van 15 minuten. Keer het vlees regelmatig zodat deze gelijk gaart aan alle kanten. Is dit vlees klaar laat het dan buiten de pan voor 5-10 minuutjes rusten voor je dit in plakjes opsnijd.
  2. Gebakken Zoete aardappeltjes

    Voor de gebakken aardappeltjes zijn we begonnen met 2 grote zoete aardappelen opgesneden in blokjes. 1 Grote Ui, en 2 fijngesneden teentjes knoflook. Voeg eerst de ui en knoflook samen met boter in een voorverwarmde pan en bak deze even in de pan met boter voor een minuutje of 2. Vervolgens voegen we de aardappel blokjes toe en bak deze tot ze gaar zijn. Beste te testen door er even een vork in te steken en als deze er uit kan glijden is het gaar. Kruiden met jou favoriete rub of gewoon met zout peper en knoflook.

  3. De Rode kool met appeltjes.

    Laten we beginnen met wat toch wel het makkelijkste te maken is denk ik. Gezien dat we in nederland veel potten kwalitatief goede groentes hebben, kun je om het jezelf makkelijk te maken natuurlijk gewoon een pot rode kool van bijvoorbeeld HAK te halen en deze volgens de bereidingsmethode op de pot klaar te maken. Vaak alleen maar de inhoud in een pan te doen en deze verwarmen.

    Je kunt het natuurlijk ook gewoon helemaal zelf te maken hiervoor zijn genoeg recepten online te vinden. 

    Voor de appeltjes is het lekkerste om verse appelblokjes toe te voegen. Pak hiervoor 2 appeltjes en schild deze verwijder het klokhuis en snijd deze in blokjes. In een bak voeg wat olie en suiker tot en vermeng dit tot alle appels bedekt zijn met wat suiker. Voeg deze na een paar minuutjes toe aan de rode kool en laat dit voor de rest van de tijd mee garen in de rode kool.

  4. Nu alleen nog alles opdienen
Voedingsfeiten

Opdieningen 2


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 568000kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 6.6g11%
Verzadigd vet 2.6g13%
Totaal koolhydraten 60.8g21%
Voedingsvezel 10.4g42%
Suikers 40.8g
Proteïne 60.4g121%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Keywords: home made, varken, varkenshaas, healthy, aardappelen, groentes, rodekool
Heb jij dit recept al gemaakt?