Print opties:

Double Smash Cheeseburger!

Iedereen lust wel een lekkere burger uit de pan of bbq maar wat nou als je jou burger nog beter kan laten smaken door een paar kleine en simpele aanpassingen.

Bijvoorbeeld door zelf je stukjes vlees te kiezen die je in gehakt wil hebben. Ja dit maakt het vaak wel duurder maar ik garandeer je dat ze anders smaken als standaard gehakt. In dit geval heb ik gehakt laten maken van een combinatie van varkens nek en buik wat een mix maakt van ongeveer 70% vlees en 30% vet. Gebruik vooral ook vettige stukken dit omdat het vet een hele hoop smaak toevoegt.

Of door zelf een sausje te maken vaak als heel simpel met alleen een eetlepel mosterd en 2-3 eetlepels mayo met een beetje worcestersaus ook al heb ik dat dit keer niet kunnen gebruiken.

Ook door dingen toe te voegen als gebakken uitjes wat een extra crunch toevoegt aan je burger. Al met al wat je ook doet doe het vooral zoals je zelf graag zou willen doen. Heb je liever hulp dan kun je natuurlijk het onderstaande recept volgen.

Ik zeg grillen bakken of braden maar en heerlijk genieten van jou eigen gemaakte smash burgers.

Kookmethode ,
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 15 minuten Rusttijd: 5 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 5
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Ingredienten
  • 1500 g Gehakt (Balletjes van maken van +/- 150gram p.s.)
  • 200 g Ijsbergsla
  • 30 Cherry tomaatjes (In half snijden)
  • 200 g Kaas (Geraspt)
  • dash BBQ saus (Bovenste Broodje)
  • dash Mosterd Majo (Onderste Broodje)
  • drizzle Gebakken uitjes (Voor bovenop de bovenste burger)
  • 50 g broodkruimels
  • 1 Ei
  • Knoflook Granulaat (of poeder als je geen granulaat hebt)
  • Uien Granulaat (fijn gesnipperde uitjes kan ook)
  • Paprika poeder (Naar smaak)
  • Cayenne poeder (Naar smaak)
  • Zout en peper (Naar smaak)
Instructions
  1. Gehaktballentjes maken

    Om te beginnen laten we hamburgers maken. Dit kan heel makkelijk door een paar eenvoudige dingen toe te voegen aan het gehakt.

    Om te beginnen voeg ik aan de gehakt broodkruimels toe meng hiervoor de 50 gram broodkruimels, knoflook granulaat, uien granulaat, paprika poeder, cayenne poeder en zout en peper toe aan het gehakt. Meng het vervolgens goed door elkaar. Pak nu je ei en meng dit ook door het gehakt totdat alles goed gemengt is.

    Verdeel het gehakt vervolgens in porties van 150 gram per stuk en maak hier een gehaktbal van.

     

  2. Opbakken gehaktballen

    Voor nu gebruiken we een pan. Dit kan natuurlijk ook op een grill plaat en zelfs als je een dichte gril hebt op de bbq. 

    Doe een goede hoeveelheid olie en boter in de pan. Pak vervolgens een gehaktbal en doe deze in de pan. Pak nu een brede dichte spatel of een burger gewicht en druk de burger goed plat in de pan. Aangezien dit om varkens gehakt gaat zorg ervoor dat je het goed doorgaart wat ongeveer 2-3 minuten per kant moet duren op hoog vuur. 

    Doe dit vervolgens met alle gehaktballen.

  3. The Cheesy goodness

    Nu het allerbelangrijkste nadat je alle burgers gemaakt hebt. Verdeel de kaas over iedere burger en dek de pan vervolgens af. Zet het vuur op midden tot laag vuur en wacht 5 minuutjes.

  4. Geroosterd brood

    Rooster de broodjes vervolgens in de zelfde pan als waar de burgers in zaten tot goud bruin.

  5. Opbouw Burger

    Dan nu misschien wel het belangrijkste van een burger. De opbouw. Dit zorgt namelijk voor de helft van je beleving.

    Allereerst bak de geroosterde broodjes en leg ze met onderkant en bovenkant naast elkaar.

    De volgende stap moet je namelijk snel doem om het brood zo lang mogelijk krokant te houden.

    Stap 1. Doe een eetlepel Mayo Mosters saus op het onderste broodje.

    Stap 2. Pak nu de burgers met gesmolten kaas en voeg hiervan 2 bovenop elkaar op de saus.

    Stap 3. Pak de sla tomaatjes en eventueel augurk en doe dit boven op de burgers. Vervolgens op je dit af met heerlijke gebakken uitjes voor een extra crunsh

    Stap 4. Doe een eetlepel BBQ saus op de bovenkant van het broodje en voeg alles samen.

    Nu snel opeten en genieten van jou zelf gemaakte Double Cheesy Smash burgers.

Keywords: home made, varken, burger, gehakt, tomaat, bbq
Heb jij dit recept al gemaakt?