A passion for food

Chicken Tikka Masala

Een lekkere curry, met heel veel mogelijkheden
pinit

Zoals veel mensen wel weten ben ik erg fan van goed eten.
Zo ook een goede Kip Tikka masala. Vandaag gaan we jullie meenemen in het klaarmaken van dit heerlijke gerecht.

Het is makkelijker als je denkt!

Je zal vast wel eens gekeken hebben hoe moeilijk het is om zelf Kip Tikka Masala te maken. En mischien net als veel andere bij het zien van de hoeveelheid ingredienten opgegeven. Op gedacht het is wel lekker maar het duurt vast erg lang om klaar te maken. Dit had ik ook de eerste keer dat ik het wilde proberen.

En om eerlijk te zijn wist ik niet eens of het me zou lukken! Maar na het maken van dit gerecht kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk best simpel was.

Dit maakt het een perfect gerecht voor visite! Ben je nu nog opzoek naar andere gerechten. We krijgen er hier genoeg!!

Chicken Tikka Masala

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 40 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingredienten

Marinade voor kip

Curry Saus

Instructies

  1. Bereidingswijze

    Stappen voor de kip

    • Stap 1 : marineer de kip met de ingrediënten voor de marinade en laat dit 2-24 uur marineren
    • Stap 2 : Bak de kip in de marinade in een koekenpan gaar.

    Stappen voor de saus

    • Stap 1 : Fruit de ui gember en knoflook aan in een pan.
    • Stap 2 : Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee
    • Stap 3 : Voeg nu de droge kruiden toe ( paprika poeder, garam massala, kurkuma, komijn, koriander) en bak dit mee.
    • Stap 4: Nu voegen we de tomaten erbij samen met de creme fraiche, en breng dit aan de kook. 
    • Stap 5: Voeg nu de kip toe en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Keywords: home made, chicken, curry,
Ingedeeld onder
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *