A passion for food

Penne met spinazie salami en een tomaten saus.

Penne Salami met Spinazie en tomatensaus
pinit Bekijk galerij 9 foto's

Ruim de helft van de nederlanders onder de 50 jaar beschouwt pasta als een dagelijkse maaltijd. En we snappen allemaal natuurlijk waarom. Er is een zee aan mogelijkheden met dit product. Van de veelgegeten pasta bolognese, tot pasta met zalm. Of zelfs macaroni met kaas en knakworsten. Bijna alles is mogelijk en het is bijna niet te verpesten. Zelfs als je de pasta iets te lang hebt laten koken maakt de saus het vaak nog een heerlijk gerecht.

Zo ook één van mijn favoriete recepten voor pasta. Penne Salami met een spinazie tomaten saus.
Dit is één van de makkelijkste pasta recepten die ik tot nu toe heb gemaakt. Alles is binnen 20 minuten klaar en op het bord om op te eten. Het is beginner vriendelijk en buitengewoon lekker met een beetje kaas.

Penne met spinazie salami en een tomaten saus.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 25 minuten
Porties: 4 Calorieën: Meer als je zou willen
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereidingen.
    Allereerst laten we beginnen met de voorbereidingen. 1. Pak een pannetje en vul deze met water en breng deze aan de kook. 2. Pak de salami en snij deze in blokjes 3. Pak een uitlekschaal en was de spinazie met koud water. 4. Snij de zongedroogde tomaatjes in groffe stukken
  2. Koken van de Penne.
    1. Doe het vuur onder de pan op laag en voeg hier de penne aan toe houd ongeveer 1 liter water per 100gram pasta aan. 2. Voeg een beetje zout toe aan het water 3. Breng het water weer aan de kook en kook de pasta gedurende 9-11 minuten. 'al dente' 4. Na het koken grotendeels laten uitlekken maar houd een klein beetje water in de pan. Na het uitlekker pasta terug in de pan. En voeg hier je zongedroogde tomaatjes alvast aan toe.
  3. Maken van de saus.
    1. Doe je tomaten saus in een pan en maak warm op laag tot gemiddeld vuur. 'geregeld roeren' 2. Voeg handje voor handje je gewassen spinazie toe, en roer dit langzaam door de saus tot alles slinkt 3. Voeg zout, peper en knoflook poeder toe naar smaak. 4. Als alle spinazie in de saus zit en het op smaak is voeg je de salami blokjes toe. Laat dit rustig staan op laag vuur.
  4. Samenvoegen van alles.
    Nu de laatste stap en dan kun je heerlijk smullen. Voeg de inhoud van de pan met penne en een klein beetje kookvocht toe aan de saus. Goed doorroeren en dan rest alleen het opscheppen en oppeuzelen van je heerlijke eten.
Keywords: home made, pasta, penne, tomaat, spinazie, gezond, salamie
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *